Noutati CMTB

Fonduri în valoare de 21,379 lei destinate integrării sociale a copiilor cu autism.

Cea de-a cincea ediție Câmpina Open MTB – Race for autism, organizată de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația Glasul Autismului, a adus anul acesta la linia de start 357 de cicliști. Fondurile strânse din taxele de participare se ridică la 21,379 lei – sumă ce va fi utilizată pentru continuarea activităților destinate integrării sociale a copilor cu tulburări din spectrul autist.

“Câmpina Open MTB este un eveniment sportiv ce crește în notorietate în fiecare an. Este, în același timp, o acțiune de sensibilizare și consolidare a conștiinței civice pentru comunitea cîmpineană.

Ne-am bucurat anul acesta de suportul multor voluntari tineri, cu mult entusiasm și cu multă energie pozitivă. Ne dorim ca în timpul scurs între edițiile CMTB să putem face și alte lucruri deoarece există potențial pentru multe proiecte.

Cu fondurile strânse în acest an vom continua programele de formare în rândul părinților și ne propunem să reedităm tabăra de socializare pentru părinții și copii cu autism pentru un număr mai mare de familii.”

Adelaide Katerine Tarpan – Fundația  Romanian Angel Appeal

Ediția din acest an nu ar fi fost posibilă fără suportul celor peste 130 de voluntari care au contribuit la amenajarea și asigurarea traseului, ridicarea zonei de start și a punctelor de alimentare, asigurarea energizarii, înscrierea și premierea participanților.

Evenimentul a avut de asemenea parte de sprijinul Primariei Municipiului Câmpina și Consiliului Local Câmpina, Primariei Comunei Cornu și a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Editia a V-a aduce cu ea cel mai generos fond de premiere de pana acum

Fondul de premiere pentru cea de a V-a ediție „Câmpina Open MTB – Race for Autism” este cel mai generos de până acum, depășind valoarea de 36,550 lei.

Principal susținător este, ca și în anii trecuți, OMV Petrom, acesta asigurând premiile în bani pentru categoriile: Elite, Junior Elite, General Traseu lung și General traseu scurt, în valoare de 9,950 lei.
Fondul de premiere pentru categoriile de vârstă, copii și corporate depășește 18,734 lei, fiind susținut de OMV Petrom, Bikexpert, Hervis, Mystery Rooms Escape București, Edenland, Rexona și Diverta.
Mai mult, participanții vor putea cîștiga premii la tombolele organizate după festivitatea de premiere.
Tombola pentru copii va oferi cărți, bidoane pentru hidratarea micilor competitori și o bicicleta MTB IDEAL.
Tombola pentru adulți aduce participanților: vouchere, un echipament de ciclism Sport și, premiul ce mare, un set de canapele în valoare de peste 6,000 lei oferit de LEMET.

Fond de premiere Campina Open MTB 2016

Pentru editia a cincea a concursului Campina Open MTB fondul de premiere este de peste 25000 ron:

  • Premii in bani pentru Elite: 4500 ron
  • Premii in bani pentru Juniori Elite: 1300 ron
  • Premii in bani pentru General Adulti Avansati (traseu lung): 2950 ron
  • Premii in bani pentru General Adulti Amatori (traseu scurt): 1200 ron
  • Valoare premii (bani, vouchere valorice si produse) pentru categorii de varsta, copii si echipe: 16850 ron

Fondul de premiere pentru cele 33 categorii este oferit si in acest an de OMV-Petrom sustinator principal al competitiei.

 

Proiectele realizate de Fundatia Romanian Angel Appeal din fondurile stranse incadrul editiei a IV-a (2015)

La editia Campina Open MTB din 2015 am strâns, din taxa de participare, 32.560 lei care au ajutat la:

 

  • Un curs de comunicare prin pictograme pentru copii nonverbali adresat părintilor si profesionistilor din centrul sfanta Filofteia.
  • O mini-tabara pentru 10 familii avand copii cu autism, tabara in care copiii si parintii s-au bucurat de excursii, echitatie pe ponei si piscina.

cmtb3

  • O mini-campanie de sensibilizare si informare in patru scoli Campinene, realizata sub forma unui concurs de desene cu tema : suntem diferiti dar invatam impreuna. 157 de copii intre care si 7 cu autism si 14 cadre didactice s-au implicat in campanie iar desenele copiilor au fost expuse timp de 2 saptamani pe bulevardul Culturii, pe porţile exterioare ale Primariei Campina

cmtb1cmtb2

 

Anul viitor ne dorim să oferim tabere de socializare mai multor familii şi să punem bazele unui grup de suport pentru părinţi!

Castiga doua inscrieri gratuite

Începând de azi și până pe 2 august 2016, ai posibilitatea de a câștiga două înscrieri gratuite!

Dă share spotului video al evenimentului pe pagina de facebook a unui prieten, cu textul „ Hai cu mine la #CMTB16! ” și intră în cursa pentru cele două înscrieri gratuite!

Găsești videoclipul pe pagina noastra de facebook: https://www.facebook.com/CampinaOpenMtb/

Înscrierile vor fi nominale, pentru tine si prietenul tău. Poți avea mai multe șanse de câștig dacă inviți mai mulți prieteni.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 2 august 2016.

 

Prima cursă MTB din istorie

Traseul de la Câmpina Open MTB nu este unul ușor. Cu toate acestea, 80% dintre participanți termină tura scurtă (aproximativ 15 km) în mai puțin de 2 ore.

Am fost curioși să aflăm de unde au început cursele MTB și am rămas surprinși să aflăm că un soldat biciclist parcurgea, acum mai bine de 100 de ani, 90 de km pe zi cu 10km/h.

La începtul anilor 1890, armata SUA a implementat în categoria forțelor terestre un nou mijloc de transport, sub forma bicicletelor. La șase ani distanță, în anul 1896, armata SUA a înființat Corpul de Bicicliști, care va face parte fin regimentul denumit și „Buffalo Soldiers”, al Infanteriei 25

Un an mai târziu, armata a organizat o călătorie care a servit drept experiment pentru a se verifica dacă bicicletele ar putea servi unui scop util în armată și totodată, rezistența lor pe diferite tipuri de relief și condiții meteo.

Astfel, la 14 Iunie 1897, locotenentul James Moss a condus Corpul de Bicicliști, format din 20 de soldați, un doctor și un reporter, pe un drum de 3000 de kilometri, din Fort Missoula, Montana până în St. Louis, Missouri, ajungând la destinație peste o lună, în data de 16 iulie.

În decursul călătoriei, soldații au testat bicicletele în munți, pe drumuri pline de noroi, abrupte ori foarte greu accesibile. Dupa ce au traversat râul Mission Creek, soldații au fost nevoiți să își remonteze și să își fixeze anvelopele slabite pe jantele din lemn, mai puțin performante decât cele din ziua de azi.

Utilizând niște biciclete mult inferioare celor din ziua de astăzi, soldații bicicliști au parcurs 90 de kilometri pe zi, viteza lor medie de deplasare fiind de 10 kilometri pe oră. Datorită faptului că aceștia au parcurs un drum extrem de lung în niște condiții și trasee dificile, putem spune că această călătorie a regimentului „Buffalo Soldiers” reprezintă una dintre primele curse de MTB din istorie, chiar dacă nu acesta a fost scopul principal.

Pe 3 septembrie 2016, după aproape 120 de ani, te așteptăm pe platoul Musel să iei startul alături de noi!

bufallo3_green_cmtb_ro

bufallo2_green_cmtb_ro

Prinde startul înscrierilor!

Ne face deosebită placere să te anunțăm că anul acesta vom da startul la Câmpina Open MTB pe data de 3 Septembrie. Și ca de fiecare dată noi, volutarii CMTB16, te asigurăm că ne vom da toată silința ca totul să iasă perfect!

La fel ca și la ediția precedentă îi recompensăm pe primii 200 de concurenți înscriși la categoriile adulți și juniori cu reduceri ale taxei între 10 și 40 de ron în funcție de cât de repede finalizează procesul de înscriere (inclusiv confirmarea inscrierii prin achitarea taxei).

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: