Noutati CMTB

Totul despre taxa de înscriere

Cât costă taxa de înscriere?

Pentru ediția a VI-a, taxa de concurs este de 80 de RON pentru Juniori și Adulți, 30 de RON pentru Copii, 20 de RON pentru Adulții Însoțitori, respectiv 300 de RON pentru Echipe/Corporate, formate din 3 până la 5 concurenți.

Important de știut este faptul că în funcție de numărul de participanți înscriși în momentul în care te înscrii, toate categoriile, în afară de cea pentru Copii și Echipe, vor beneficia de următoarele prețuri reduse:

Maxim 50 de concurenti înscriși în concurs – 40 de ron reducere
Maxim 100 de concurenti înscriși în concurs – 30 de ron reducere
Maxim 150 de concurenti înscriși în concurs – 20 de ron reducere
Maxim 200 de concurenti înscriși în concurs – 10 ron reducere

Pentru a beneficia de reducerile menționate anterior, este obligatoriu ca plata să fie facută în maxim 10 zile de la momentul inscrierii. În caz contrar, există șansa ca suma de plată să se modifice în funcție de numărul de participanți înscriși.

Toate link-urile de plată se vor actualiza automat, iar concurenții înscriși vor fi anuntați, de asemenea automat, prin email, în cazul în care, din cauza întârzierii plății și a numărului de înscrieri vor trece la o altă treaptă de taxare.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Despre CMTB – Gerhard Dumitrescu

Gerhard a concurat prima oară la Câmpina Open MTB în anul 2014, ocupând la finalul competiției locul 3 la categoria Elite – juniori. La următoarea ediție la care a participat, cea din 2016, s-a clasat pe prima poziție a podiumului la aceeași categorie de concurs.  Mai multe detalii despre experiența lui Gerhard la Câmpina Open MTB puteți afla din rândurile următoare.

Mă numesc Dumitrescu Gerhard, am 17 ani și îmi place foarte mult ciclismul. Sunt un tip pozitiv și mereu dornic să descopăr lucruri noi. Îmi place foarte mult să pedalez prin padure , să merg cu mountain-bike-ul pe poteci și să mă bucur de aerul curat de munte.

Consider că principalele puncte pozitive ale concursului au fost organizarea bună și alimentarea corespunzătoare a concurenților, atât pe traseu, cât și în zona de start, iar ca îmbunătățiri, traseul poate fi marcat mai bine și să existe un bike wash care sa contina mai multe aparate de spălat biciclete. De asemenea, găsirea unor sponsori mai puternici care să aducă premii mai bune concurenților sau exploatare mai tare a celor existenți pentru a acorda premii mai consistente, astfel competiția ar deveni mai interesantă și pentru elitele țării, dar ar și motiva mai mulți oameni să participle la amatori.

Eu am participat la multe competiții de-a lungul timpului și Câmpina Open MTB pot spune că se ridică la masură așteptărilor. Comparativ cu alte concursuri, Câmpina Open MTB se menține în top, iar majoritatea voluntarilor și-au făcut treaba bine pe traseu, chiar dacă au existat câțiva voluntari care au dat dovadă de lipsă de seriozitate. Per total, voluntarii își fac treaba, dar cu mici excepții. Personal cred că numărul voluntarilor de pe traseu este sufficient, important este să fie bine instruiți și să trateze treaba pe care o au de făcut cu seriozitate.

Traseul, cel puțin anul trecut, mi-a plăcut in mare parte, cu excepția unei coborâri care era plină de dâmburi și șleauri. Zona în care se desfășoară concursul permite găsirea unei porțiuni mai faine de coborâre în afara aceleia. Punctele de alimentare, din câte îmi amintesc, erau bine amplasate și voluntarii își făceau treaba la ele, eu am fost mulțumit de aspectul acesta.

 

Totul despre traseu și punctele de alimentare

Cum va arăta traseul și ce se va găsi pe distanța acestuia?

Traseele vor fi marcate și delimitate cu benzi de demarcație și alte elemente de semnalistică vizuală. De asemenea, în punctele cheie de pe traseu, vor exista reprezentanți ai organizatorilor care vor oferi ghidaj asupra direcției și vor semnala gradul de dificultate crescut din anumite porțiuni și pericolul pe care aceste zone îl reprezintă pentru concurenți.

Vă rugăm să respectați indicațiile asistenților de pe traseu, pentru că nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Această regulă implică parcurgerea și trecerea prin toate punctele intermediare de control.

Traseul trebuie străbătut integral în vederea includerii în clasamentul final, iar concurenții nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (moto,atv etc.). În cadrul traseului, competitorii vor avea la dispoziție  4  puncte de alimentare, unde, fie se pot opri să ia o pauză, fie doar se pot hidrata cu apă, energizant sau fructe proaspete, pregătite de reprezentanți ai organizatorilor.

Fiecare concurent va fi responsabil pentru propria securitate și siguranță, pe întreaga durată a traseului.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Repere geografice despre cel mai însorit oraș din România

 

Municipiul Câmpina se situează în Valea Prahovei, la altitudinea de 435 m, are o suprafaţă totală de 2343 ha şi o populaţie de 38.758 locuitori. Aceste dimensiuni îl situează imediat după municipiul Ploiesti.

Coordonatele geografice care se întâlnesc în centrul municipiului sunt: paralela  45 de grade şi 10 minute latitudine nordică şi meridianul 25 de grade şi 42 minute longitudine  estică.

Câmpina se învecinează la est cu comuna Telega – 2 km, la nord cu comunele Cornu – 3 km şi Brebu – 6 km, la vest cu comuna Poiana Câmpina – 5 km, iar la sud cu comuna Bănești – 2 km.

Relieful specific este datorat alcătuirii geologice şi acţiunii factorilor exogeni; din punct de vedere geomorfologic se distinge un nivel al culmilor şi un nivel al văilor. Relieful major este reprezentat de culmile Pițigaia (634m) și Ciobul (618m). 

Ceea ce este foarte interesant este că datorită amplasării geografice, Municipiul Câmpina este, conform statisticilor, localitatea cu cele mai multe zile însorite din an, cu o medie de 170 zile pe an și cu precipitații medii de 500-700 mm/an.

Faptul că este situată în zona subcarpatică pe o terasă modelată de o rețea hidrologică care cuprinde trei râuri (Pahova, Doftana și pârâul Câmpinița), face din Câmpina cel însorit amfiteatru natural din România.

Munții și dealurile din jur plus acțiunea celor trei râuri protejează orașul Câmpina de vânturile puternice de câmpie și de acțiunea crivățului.

Totul despre echipamentul obligatoriu

Ce echipament trebuie să am pentru a concura?

În competiție vor fi acceptate doar biciclete de munte, cu diametrul roților între 24 – 29 inch, aflate în stare bună de funcționare și propulsate doar prin forță umană. Bicicletele electrice sau de altă natură nu sunt acceptate. De asemenea, sunt interzise bicicletele de ciclocross sau cursierele.

Fiecare concurent va primi, la start, din partea organizatorilor și a sponsorilor, kit-ul de participare și este obligat să poarte cască de protecție pe întreaga durată a concursului. Concurenții își vor fixa numărul de concurs pe ghidonul bicicletei, astfel încât să fie vizibil din față.

Concursul Câmpina Open MTB va fi cronometrat cu sistem tip cip, iar cip-ul (care este de unică folosință) va fi atașat numărului de concurs, inclus în kit-ul de participare pe care concurenții îl primesc.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Despre CMTB – Monica Mănicuță

Monica a concurat prima oară la Câmpina Open MTB în anul 2014, clasificându-se încă de la prima participare pe locul 1 la categoria Adulți – feminin, traseu scurt (18-29 ani). Următoarele două ediții, Monica s-a clasat pe locurile 2, respectiv 1, la categoria Adulți – feminin, traseul lung (30-49 ani).  Mai multe despre experiența Monicăi la Câmpina Open MTB puteți afla din rândurile următoare.

Precum majoritatea sportivilor amatori, în timpul săptămânii lucrez aproximativ 8-9 ore pe zi, iar în puținul timp liber rămas, încerc să îl împart între prieteni, familie și activitățile sportive.

Cum s-a născut pasiunea pentru ciclism?

În martie 2014 am ieșit împreună cu prietenii la o plimbare cu MTB-urile prin pădurea din Băneasa. Deși era prima dată după 17 ani când încercam mersul pe 2 roți, cu o bicicletă închiriată, unul dintre amici mi-a zis: “Te ții destul de bine pe bicicletă. Nu ai vrea să încerci participarea la un concurs?”.

Sunt sensibilă la provocari, așa că în două săptămâni aveam să particip la prima mea competiție MTB pentru amatori. “Microbul” m-a prins rapid și de atunci am participat la numeroase curse de mtb, de alergare, dar și de tip duathlon/triathlon.                                     

Astfel, în septembrie 2014 am avut parte și de prima experiență Câmpina MTB, traseul scurt. Pot spune că este singura competiție la care am revenit în fiecare an (2015 si 2016).

“BikeXpert Alpine  Challenge” (traseul scurt) și “Livada cu Ciresi” (traseul epic) sunt competiții asemănătoare, din punct de vedere al distanței parcurse și a diferenței de nivel acumulată pe traseu, dar la Câmpina organizarea evenimentului reprezintă punctul cheie. Pe lângă acest aspect, traseul ales constituie atracția principală a competiției. Peisajul diversificat, dealurile împădurite, albia raului, Muscelul potecile înguste, drumurile forestiere și serpentinele reprezintă o provocare, atât pentru amatori, cât și pentru cicliștii profesioniști, abordarea traseului fiind diferită în funcție de experiența fiecăruia în astfel de competiții.

De asemenea, organizatorii au pregătit trasee separate și pentru copii, cu distanțe ajustate în funcție de categoria de vârstă, încurajând astfel, activitățile sportive și printre cei mici.

 Câmpina MTB are o experiență de 5 ani cu privire la organizarea acestui eveniment, iar îmbunătățirile s-au constatat de la an la an. Sunt convinsă că vom fi surprinși plăcut și la ediția din 2017

Indiferent că ești primul sau ultimul ciclist pe traseu, energia pozitivă din partea voluntarilor este aceeași. La ediția de anul trecut s-a întâmplat să rămân mult în urmă. Așadar, ultima tură a traseului lung am parcurs-o singură, dar voluntarii m-au întâmpinat de pe pozițiile lor până la finish, implicați total, oferindu-mi alimente și încurajări, deși condițiile meteo nu au fost favorabile.

În intersecțiile de pe traseu (intrarea și ieșirea din buclă în special) și mai ales în punctele cu un grad ridicat de accidentare, ar trebui să existe totuși mai mulți voluntari, ajutorul lor fiind esențial pentru coordonare, dar mai ales în situații de urgență.

Ediția din 2016 a presupus o modificare a traseului față de edițiile din 2014-2015. Astfel, porțiunea de traseu după ieșirea din bucla spre finish are câteva zone mai tehnice greu accesibile pentru cei neexperimențati. Revenirea pe vechiul traseu ar crea mai puține emoții din punct de vedere al dificultății.

De notat este că punctele de alimentare sunt amplasate la locul potrivit, mai ales înainte de urcările mai solicitante ale traseului.

Întotdeauna am fost plăcut surprinși de premiile acordate la competiția dumneavoastră și cred că sunt printre cele mai mari premii oferite la o competiție de acest gen, acestea fiind acordate, atât pentru elite, cât și pentru amatori.

 

Totul despre înscrieri

Cine se poate înscrie la competiție și ce presupune înscrierea?

Concursul Câmpina Open MTB este o destinată oricărui iubitor al sportului și al mișcării în natură. În competiție se poate înscrie orice persoană cu vârsta minimă de 6 ani și care poate să meargă pe bicicletă, fără roți ajutătoare. Pentru persoanele minore este necesar acordul scris și să fie însoțițe de un părinte sau tutore legal în momentul ridicării kit-ului de concurs. În cazul în care minorii nu pot fi însoțiți, este necesar un acord de participare legalizat la notariat.

Întreaga responsabilitate legată de participarea celor care nu au împlinit 18 ani la competiție, revine adultului însoțitor ori, în cazul celor neînsoțiți, a celui care a semnat consimțământul de participare. De asemenea, copiii între 6 – 12 ani, trebuie să fie însoțiți pe toată durata traseului competiției, responsabilitatea revenind în totalitate însoțitorilor.

Înscrierea presupune plata unei taxe de participare, conform grilei și calendarului anunțate de organizatori și se face în limita numărului maxim de participanți. Taxa de participare nu este returnabilă în cazul în care, din orice motiv, un participant nu mai poate, nu mai dorește sau renunță să participe la eveniment în perioada de desfășurare.

Cu două zile înainte de data evenimentului, înscrierile online se vor închide, iar cei care vor să participe totuși la eveniment, se pot înscrie în ziua concursului, la cortul de înscrieri, achitând suma fixă de 100 RON, indiferent de categoria de vârstă ori dificultate a traseului.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Despre CMTB – Grozea Alexandru

Alexandru a luat contact prima oară cu Câmpina Open MTB în anul 2014, la cea de-a treia ediție a competiției. Începând de atunci și până în prezent, la ultima ediție CMTB din 2016, a ocupat în fiecare an prima poziție pe podium la categoria Adulți -masculin, traseu scurt (18-29 ani). Puteți citi despre experiența lui Alex la Câmpina Open MTB în rândurile următoare.

Am început să mă dau cu bicicleta la competiții din 2013, primul meu concurs fiind chiar Câmpina Open MTB. Am obținut și primul loc pe un podium, în cazul ăsta, locul 3. Apoi, văzând că se poate am început să iau mult mai în serios concursurile și antrenamentele.

Câmpina Open MTB este concursul la care țin cel mai mult și merg în fiecare an, iar traseul este și  terenul meu de antrenament, deoarece stau foarte aproape de acesta.

Eu merg în medie la 10-12 concursuri pe an, iar principalele puncte tari ale Câmpina MTB, comparativ cu alte competiții sunt, din punctul meu de vedere, organizarea bună a evenimentului, mâncarea oferită la discreție participanților, dar și marcajul corect al traseului, care de altfel este rulabil 95% pe bicicletă pentru un concurent cu o pregătire medie. De asemenea,  premierea, atât timp cât se vor da medalii și cupe personalizate, va reprezenta un punct forte pentru această competiție, nu ca la alte concursuri, unde se acordă medalii scrise cu markerul, din lemn, fără nicio gravură distinctivă, de calitate ieftină, pe care un ciclist care depune efort să iasă pe podium, nu le apreciază. 

Cu toate acestea, ca oportunitate de îmbunătățire a competiției, cred că fondul de premiere ar putea să fie un pic mai mare, iar pachetul de câștigător să nu mai conțină vouchere de la Cube pentru achiziționarea unei biciclete noi, pentru că majoritatea dintre noi, concurenții, nu le folosim. 

Totodată, să se marcheze și mai des traseul și să se curețe mai mult potecile și drumul pentru un rulaj fără evenimente (ex: foarte multe lemne uscate), iar premierea să se desfășoare mai devreme, cam la o oră după ce se știu concurenții de pe podium. Ar fi binevenită și o taxă mai mică de înscriere.

Voluntarii, cei din posturile de alimentare ar trebui instruiți mai bine să ne dea ei mâncare și apă din mers, celor care vrem să avem un timp cât mai bun pe traseu. Nici amatorii buni și nici elitele nu prea opresc să piardă timp. În rest, ei sunt serioși și implicați.

Traseul de la Câmpina are un grad de dificultate destul de mare, iar lungimea este potrivită, având în vedere gradul de dificultate. Cunoscând destul de bine zona, nu cred că ar putea fi mărită lungimea, fără ieșiri în drumurile județene asfaltate. Punctele de alimentare sunt bine amplasate, iar numărul lor este și el bun, pentru că cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine.

Despre CMTB – Dobre-Calman Ana-Maria Cristina

Cristina a participat prima oară la Câmpina Open MTB în anul 2014, la cea de-a treia ediție a competiției. Începând de atunci și până în prezent, la ultima ediție CMTB din 2016, a ocupat an de an prima poziție pe podium la categoria Adulți – feminin, traseu scurt (40-49 ani). Puteți citi despre experiența Cristinei la Câmpina Open MTB în rândurile următoare.

Am descoperit pasiunea pentru bicicletă acum patru ani de zile, din nevoia de a face sport, de a fi cât mai aproape de natură, de a evada din cotidian și de a mă bucura de libertatea pe care mi-o oferă mersul pe bicicletă, alături de oameni cu care împărtășesc aceeași pasiune.

Se spune despre Câmpina că este orașul cu cele mai multe zile însorite din an, acesta fiind motivul pentru care la Câmpina Open MTB nu plouă niciodată. Fiind primul meu concurs la care am participat, am rămas cu cele mai frumoase și memorabile amintiri.

Deși am concurat la foarte multe competiții MTB în mai multe zone din țară și fiecare concurs este unic în felul său, referindu-mă la zona unde se desfășoară competiția, peisaje, trasee, oamenii care se implică în organizare, cât și participanții, găsesc acest traseu de la Câmpina ca fiind unul dintre cele mai frumoase din țară. Atmosfera de pe Muscel este extraordinară, la fel și organizarea.  Consider admirabil că acest concurs are și un scop caritabil. Cred și mi-ar plăcea totuși, ca evenimentul să fie mai puternic mediatizat și în special, copiii încurajați mai mult să participe într-un număr cât mai mare.

Cât despre implicarea voluntarilor, este laudabilă, iar numărul lor este sufiecient și oportun. Prima mea experiență cu voluntarii, a fost la CMTB, când din cauza unei pene, eram hotarată să renun la concurs, dar unul dintre voluntari a venit după mine și m-a încurajat să  continui cursa, spunându-mi că la 200m există un punct de hidratare, unde se acordă și asistență tehnică.  Odată ajunsă acolo, alți voluntari amabili mi-au oferit cu promptitudine suport tehnic, astfel încât am putut continua și chiar câștiga cursa. 

Legat de traseul categoriei la care am participat, pot spune că este unul variat,  cu foarte  multe porțiuni tehnice și provocator, iar punctele de alimentare sunt și ele suficiente și bine amplasate de-a lungul traseului

În final, din punctul meu de vedere, fondul de premiere de la Câmpina Open MTB a fost întodeauna suficient și premiile consistente, iar implicarea și susținerea sponsorilor numeroși este demnă de apreciat.

 

Start înscrieri #CMTB17

Ne face deosebită placere să te anunțăm că anul acesta vom da startul la Câmpina Open MTB pe data de 2 Septembrie. Și ca de fiecare dată noi, volutarii CMTB17, te asigurăm că ne vom da toată silința ca totul să iasă perfect!

La fel ca și la ediția precedentă îi recompensăm pe primii 200 de concurenți înscriși la categoriile adulți și juniori cu reduceri ale taxei între 10 și 40 de ron în funcție de cât de repede finalizează procesul de înscriere și confirmare.

NOUTĂȚI:

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: